Стислий зміст багатоборства тілоохоронців

1. Техніка і тактика захисту VIP під час пішого супроводу.
 

046.jpgВ оточенні співробітників охорони VIP здійснює вихід з автомобіля і рухається за маршрутом.
 
Впродовж маршруту розташовані макети фрагментів будівель та перебувають групи з 15-20 людей.
Під час руху імітується напад із застосуванням макету вогнепальної короткоствольної зброї, предметів або ударів ногою, рукою.

2. Змагання зі стрільби:

а) Індивідуальна швидкісна стрільба з різних положень.

043-VP.jpgСтрільба виконується з відстані 12 метрів двома пострілами в кожну з п'яти мішеней, що з'являються на 20 секунд. Кількість набоїв – 10 штук у двох магазинах (6+4). Послідовність положень для стрільби: стоячи, з коліна, лежачи, із-за передньої та задньої частин макета автомобіля і заміною магазина.
Учасники: 4 члени команди. 



б) Стрільба в "терористів" з автомобіля.


Два учасники перебувають в автомобілі: один на передньому сидінні, другий – на задньому ліворуч. Автомобіль рухається в напрямку макета автомобіля,
за яким встановлені мішені з зображенням "терориста". З появою мішеней на 6 секунд автомобіль зупиняється, а учасники виконують стрільбу трьома патронами з положення лежачи, використовуючи двері автомобіля як укриття.
Учасники: 4 члени команди.

в) Стрільба в мішень під час пішого супроводу VIP.

0970.jpgВ оточенні наряду охорони VIP рухається в напрямку мішеней. Під час появи мішеней на 4 секунди, один з учасників виконує стрільбу трьома пострілами в одну з мішеней, яка імітує загрозу. Двоє інших учасників захищають своїми тілами VIP та евакуюють його в укриття.
Учасники: 4 члени команди.
Один із співробітників відбиває напад, демонструючи техніку виконання захисту. Інші військовослужбовці евакуюють VIP в укриття.
Учасники: 4 члени команди.

3. Рукопашний бій.

Рукопашний бій відбувається у вигляді виконання прийомів захисту від ударів ногою, ножем і палицею. Учасник, який демонструє прийом, розташований в центрі татамі оточений трьома асистентами на відстані 1,5-2 метри. Атакуючі дії виконуються по черзі з елементами раптовості.
Учасники: 2 члени команди.

0259.jpg  0288.jpg

4. Подолання смуги перешкод на автомобілі.


Детальна схема смуги перешкод додається до положення про змагання. Основні елементи: рух різноманітними "змійками", розворот заднім ходом на 180°, об'їзд перешкод, заїзд заднім ходом у тупиковий коридор.
Учасники: 2 члени команди.

007.JPG  148.jpg

5. Надання медичної допомоги і подолання смуги перешкод.


IMG_5510.jpgНа умовну рану ноги або руки накладається пов'язка двометровим бинтом. Потім учасники команди переносять "пораненого" на відстань 300-350 метрів з подоланням двох перешкод і здійснюють посадку в автомобіль.
Учасники: 4 члени команди. 





6. Пошук "вибухових" пристроїв в автомобілі.


057.JPG В автомобілі встановлені два "вибухових" пристрої, а також можуть знаходитись 2-3 предмети, які вказують на належність до "вибухових" пристроїв (клейка стрічка, дріт, тощо). Пошук ведеться згідно з правилами і дотриманням заходів безпеки, час на пошук: 15 хв.
Учасники: 2 члени команди.